Scheidsrechterscommissie

Momenteel bestaat de Jeugdscheidsrechterscommissie uit:

Xylander Kroon
Linda van Hulst
Arnold Wessels
Bas van Gils

We zijn per e-mail te bereiken op scheidsrechters@sportclubdeventer.nl

Jeugdscheidsrechters Sportclub Deventer

Wellicht heb je het al opgemerkt: steeds meer jeugdwedstrijden worden door de jeugdscheidsrechters van Sportclub Deventer gefloten. Doorgaans levert het veel enthousiasme op als de jeugdscheidsrechters aan het werk zijn. Het is goed om te weten dat (1) onze fluiters allemaal de KNVB cursus hebben gevolgd en begeleid worden door de Jeugdscheidsrechterscommissie, en (2) dat ook de KNVB graag ziet dat jeugdwedstrijden zo veel mogelijk door jeugdscheidsrechters worden gefloten. We hopen dit initatief stap voor stap te bestendigen en uit te bouwen. Middels dit schrijven brengen we je graag op de hoogte van onze plannen. Tevens geven we aan wat je wel en niet van de jeugdscheidsrechters mag verwachten.

• Alle jeugdwedstrijden (O11-O12) worden bij voorkeur geleid door een jeugdscheidsrechter. Voor oudere teams (O13 en ouder) zijn een beperkt aantal scheidsrechters beschikbaar. We delen zo veel mogelijk wedstrijden in.
  • De scheidsrechter wordt toegewezen door de scheidsrechterscommissie.
  • Je hebt geen recht op een scheidsrechter, maar we proberen alle wedstrijden in te delen, ook de wedstrijden door de week.
  • De leiding van de thuisspelende teams zorgen dat het veld voor de wedstrijd klaar gezet wordt.
  • De scheidsrechter is een vrijwilliger. Alle ouders staan achter de reclameborden en bemoeien zich niet met de beslissing van de scheidsrechter.
  • Trainers en wisselspelers staan alleen op de daarvoor toegekende plek aan de zijkant van het speelveld.
  • Complimenten aan de scheidsrechter mag door iedereen en altijd gegeven worden. Tips voor verbeterpunten alleen door de trainer/coach NA de wedstrijd
  • Mochten er spelers of ouders zijn die ook scheidsrechter willen worden, dan kunnen zij zich aanmelden via scheidsrechters@sportclubdeventer.nl