Zachte voetjes

(Een geslaagd sportief uitje van de O19-1)

 

Het was een regenachtige dag op Bussloo en de O19-1 van Sportclub Deventer was klaar voor een nieuwe uitdaging. Dit keer gingen ze niet voetballen op het veld, maar voetgolven op de golfbaan. De jongens hadden er enorm veel zin in en waren vastbesloten om deze nieuwe sport te veroveren.

Met de bal aan hun voeten betraden ze het parcours en begonnen ze aan hun eerste hole. De spanning was te voelen, want voetgolf was toch een stukje moeilijker dan ze dachten. Maar ze lieten zich niet kennen en bleven gefocust. De ene na de andere hole werd met succes afgerond en in het team groeide het zelfvertrouwen.

Onderweg kwamen ze allerlei hindernissen tegen, van zandbakken en waterpartijen tot smalle doorgangen. Maar het team wist deze obstakels slim te omzeilen en met de nodige techniek en precisie werden de ballen steeds weer in het gat geschoten, zachte voetjes noem je dat.

De jongens hadden de smaak te pakken en hun enthousiasme was aanstekelijk. Ze moedigden elkaar aan, hielpen elkaar en genoten van de uitdagingen die het parcours bood. En toen ze uiteindelijk bij de laatste hole aankwamen, was het hele team inmiddels uitgegroeid tot een hechte groep vrienden. (Behalve Mylo…)

Met een tevreden gevoel en een hoop nieuwe ervaringen verlieten ze het parcours. Voetgolf was dan misschien wel nieuw voor hen, maar ze hadden het er met verve vanaf gebracht. En ze waren vastbesloten om voetgolf nog vaker te spelen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Want als er één ding is wat deze jongens kunnen, dan is het wel samenwerken en elkaar stimuleren om het beste uit zichzelf te halen.